У Мелітополі наклав на себе руки бізнесмен, який раніше входив у ТОП українських багатіїв

9 октября 2021 г. в 23:09

У Мелітополі звів рахунки з життям бізнесмен Євген Куценко. Він був засновником і керівником масложирового комбінату "Південний" і власником торгової марки "Молочна ріка", пише місцеве видання ria-m.tv.

У пресслужбі ГУ Нацполіціі в Запорізькій області підтвердили, що чоловіка знайшли повішеним. Відкрито провадження за статтею "Самогубство".

Євген Куценко - бізнесмен з Мелітополя, який контролював Київський маргариновий завод і молокозавод "Олком". Останній перейшов в руки Євгена від його дружини, яка є сестрою вже покійного нардепа Олега Олексієнко (він заснував "Олком"), пише Vgorode.ua.

Останнім часом у 53-річного Куценко виникли проблеми з бізнесом. У жовтні цього року стало відомо, що молокозавод закривається, працівників звільняють, у підприємства борги перед бюджетом. Не виключено, що це стало причиною смерті.

Як пише Depo.Запоріжжя, Куценко раніше разом із дружиною (вже колишньою) Ольгою потрапляв у різноманітні рейтинги українських багатіїв. У різні роки різні видання оцінювали активи Куценків у $39 млн – $151 млн.

Раніше Куценка уже підозрювали у спробі самогубства на тлі бізнесових проблем. У 2014 році підприємець начебто намагався застрелитися, але вижив. Сам Куценко згодом спробу самогубства заперечував, наполягаючи, що поцілив собі у голову випадково. Життя йому тоді ледве врятували. Було розпочато справу за статтею про доведення до самогубства. Утім, її невдовзі закрили.

Куценко був вихідцем із впливового у Мелітополі клану покійного Олега Олексенка – нардепа, засновника групи компаній "Олком" (скорочено від "олійна компанія"). Основні активи "Олкому" були зосереджені в харчовій промисловості. Після смерті засновника клану їх отримали у спадщину сестра Олексенка – Ольга Куценко та її чоловік Євген Куценко. Бізнес розвивався доволі успішно, але у 2013 році подружжя почало процес розлучення й поділу активів. На тлі цього поділу бізнесмен і поцілив у себе.

Активи Куценки ділили довго. Урешті "Олком" припинив свою діяльність, всі його працівники і активи були переоформлені на "Молочно-жировий комбінат "Південний", створений в грудні 2017 року Євгеном Куценком. Підприємство продовжило випускати продукцію під ТМ "Молочна ріка".

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program