У мережі показали рідкісні кадри використання ЗСУ гаубиць OTO Melara Mod 56 з Іспанії (відео)

4 июня 2023 г. в 11:05

Гаубиця калібру 105 мм призначена спеціально для використання у гірничо-піхотних підрозділах.

У мережі з'явилися відео, на якому Сили оборони України використовують 105-мм гаубицю італійського виробництва OTO Melara Mod 56, передану Іспанією. Відповідне відео почали публікувати 3 червня.

Зазначимо, що на початку листопада 2022 року міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес анонсувала передачу Україні батареї із шести таких гаубиць, а також навчання українських військових.

Що відомо про OTO Melara Mod 56

Згідно з відкритими джерелами, OTO Melara Mod 56 — це італійська 105-мм гаубиця, спеціально розроблена для гірничо-піхотних підрозділів. Стовбур цієї зброї має довжину 14 калібрів. Вона має можливість здійснювати вогневу підтримку на відстані понад 10 км з високою швидкістю стрільби до 10 пострілів за хвилину. Кут нахилу зброї може змінюватись у межах від -7 до +65 градусів, забезпечуючи гнучкість та точність при стрільбі.

Особливістю OTO Melara Mod 56 є легкий поділ на 12 компонентів, що дозволяє транспортувати його в розібраному вигляді. Італійська армія спеціально передбачила цю особливість для можливості переміщення вогневої сили навіть з використанням мулів. Без захисного щита гаубиця може бути перевезена всередині гусеничного бронетранспортера M113, який використовується для десантування військ.

Усього було виготовлено понад 2300 примірників OTO Melara Mod 56, і до сьогодні він залишається на озброєнні приблизно у 30 країнах.

focus.ua

EXMO affiliate program