У міноборони РФ заявили про розгортання гіперзвукових ракет "Кинджал" біля кордонів Польщі й Литви (відео)

19 августа 2022 г. в 03:30

Міністерство оборони РФ заявило про розгортання гіперзвукових ракетних комплексів "Кинджал" біля кордонів із Польщею та Литвою.Три винищувачі зі зброєю 18 серпня було перебазовано на аеродром Чкаловськ у Калінінградській області.

Про це йдеться в заяві пресслужби міноборони країни-агресора. Наголошується, що перебазування літаків із "Кинджалами" здійснено "в межах виконання додаткових заходів стратегічного стримування".

"Під час польоту відпрацьовано питання взаємодії з винищувальною авіацією 6-ї армії ВПС та ППО, а також морською авіацією Балтійського флоту", – заявили в міноборони РФ.

Також там стверджують, що на аеродромі Чкаловськ організують цілодобове бойове чергування "МіГ-31і" з "Кинджалами".

Зазначимо, гіперзвукові ракети "Кинджал" є новітнім типом ракет. Їх було взято на озброєння армії РФ 2018 року. З того часу країна-агресор випустила тільки кілька десятків "Кинджалів".

Під час заходження на ціль балістичної траєкторії ці ракети здатні розвивати швидкість до 12 тис. км/год. Тактико-технічні характеристики "Кинджалів" не дозволяють наявним у Збройних силах України засобам ППО ефективно виявляти та знищувати їх.

обозреватель

EXMO affiliate program