У МОЗ сказали, що насправді вбиває хворих на коронавірус українців (Відео)

1 апреля 2020 г. в 20:40

Причиною смерті інфікованих Covid-19 українців найчастіше є викликане коронавірусом загострення та ускладнення супутніх і хронічних хвороб, насамперед — цукрового діабету.

Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник глави МОЗ-головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він зазначив, що у статистиці смерності МОЗ України з початку спалаху коронавірусу зафіксовані 17 летальних випадків, та не всі 17 українців померли безпосередньо від Covid-19.

«Розглядаючи кожен конкретний випадок, ми відслідковуємо, що смерть відбувається і з інших причин», — сказав головний санітарний лікар України.

Віктор Ляшко наголосив, що найбільше летальних випадків серед хворих на коронавірус в Україні зафіксована серед пацієнтів з цукровим діабетом.

«Найбільша кількість летальних випадків сьогодні реєструється у хворих на цукровий діабет», — констатував заступник глави МОЗ України.

Повідомити про безпосередню причину смерті кожного із 17-ти інфікованих коронавірусом українців Віктор Ляшко пообіцяв невдовзі в інформації Міністерства охорони здоров’я України.

Як повідомляла раніше «7 Днів-Україна», за даними МОЗ, станом на ранок1 квітня в Україні зафіксовані 17 летальних випадків інфікованих коронавірусом, а загом діагноз Covid-19 лабораторно підтверджений в Україні у 669 осіб.

Більше про причини смертності інфікованих Covid-19 українців — у повній версії брифінгу головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка (на відео 5 каналу — із 1 хв 45 сек).

7days-ua.com

EXMO affiliate program