"У нього не було ні кашлю, ні нежитю". Волошин розповів про зустріч з інфікованим коронавірусом французом (відео)

7 марта 2020 г. в 14:14

Небезпека коронавірусу з'явилася у Верховній Раді. Нардепа від "Опозиційної платформи - За життя" Олега Нардеп від ОПЗЖ у Франції зустрічався з інфікованим коронавірусом парламентарем Нардеп від ОПЗЖ у Франції зустрічався з інфікованим коронавірусом парламентаремВолошина мав зустріч із французьким колегою, у якого діагностували коронавірус.

Депутат Олег Волошин обстежувався в інфекційному відділенні Олександрівської лікарні. Він каже, що уже здав аналізи на різні інфекції, зокрема, і коронавірус. Переконує, що поки причин для тривоги немає. "На момент огляду ознак респіраторно-вірусного захворювання не виявлено", - йдеться у консультативному висновку лікаря.

Загроза захворіти на коронавірус з'явилася після того, як Волошин з'їздив до Франції. Там минулого четверга зустрічався із тамтешнім депутатом Жаном-Люком Рейтцером. Нині той хворий на коронавірус та перебуває в реанімації. Сам Волошин запевняє, що почуває себе здоровим. "Бачилися ми з ним вісім днів тому у його кабінеті. Почував він себе прекрасно. У нього не було ні кашлю, ні нежитю". - розповів Волошин.

Увесь тиждень нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" перебував у Верховній Раді, контактував із багатьма парламентарями Депутатка фракції "Євросолідарність" Вікторія Сюмар повідомила, що нардепа довелося виводити із зали лише після втручання голови Верховної Ради та секретаря РНБО. Деякі парламентарі запропонували ізолювати усіх членів "Опозиційної платформи - За життя".

"Я не спілкуюсь принципово з жодним представником фракції ОПЗЖ. Ми досить далеко сидимо від них. Тому я дуже сподіваюсь, що коронавірус, якщо і є в цього чоловіка, то залишиться конкретно на тій зоні ВР. Волошин ,так і вся фракція, мають бути ізольован і приміцщення на обсервацію мінімум на 14 днів", - каже депутатка партії "Голос" Ольга Стефанишина.

Депутатка від монокоаліції Євгенія Кравчук каже, що поки панікувати не варто. Інфекція здебільшого передається при чханні або кашлі, а цього за Волошиним не помічали. Однак "Слуга народу" не проти попроцювати два тижні на карантині. "Взагалі, я вважаю, було б дуже добре, якби усю Верховну Раду на 14 днів закрили. Ми би стільки законопроєктів прийняли, всі попровки розглянули земельні. Ще там величезна черга із законопроеєтів. Попрацювали би нормально", - каже Євгенія Кравчук.

Чи хворий Волошин на коронавірус, відповідь дадуть тести лише наступного тижня. Поки не спливе термін карантину, він обіцяє ізолювати себе вдома.

тсн

EXMO affiliate program