У Польщі клієнти готелю обікрали покоївку з України. Згодом вимагали у неї гроші

8 июля 2022 г. в 21:30

Інцидент трапився у Гданську. Двоє чоловіків та жінка пограбували українку, а потім вимагали з неї гроші за повернення вкраденого. Серед цінних речей були телефон, паспорт та банківська картка.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на сайт поліції Гданська, минулого тижня до поліції району Осова звернулася українка, яка працює покоївкою в польському готелі. Жінка повідомила, що два дні тому її пограбували клієнти закладу. Під час прибирання вона забула в номері телефон, паспорт і банківську картку. Їх вкрали двоє чоловіків та жінка — поляки, які проживали в цьому номері.

Зловмисників вдалося затримати

Після інциденту крадії зателефонували українці з пропозицією викупити її речі. Жінка погодилася. Однак перед цим звернулася в поліції, тож на "зустріч" приїхали правоохоронці. У результаті затримали 23-річного жителя Гданська. Під час обшуку правоохоронці виявили в нього та вилучили телефон, банківську картку та паспорт українки. Через день затримали ще двох осіб — 22-річного чоловіка та 19-річну жінку з Гданська.

Усіх трьох звинуватили у привласненні речей на тисячу злотих і вимаганні грошей з жертви крадіжки. Крім того, поліцейські встановили, що один із затриманих, 23-річний житель Гданська, вже не вперше скоює злочини. 20 червня він викрав електросамокат вартістю 800 злотих, а через кілька днів — велосипед вартістю дві тисячі злотих.

Яке покарання їм передбачене?

За привласнення майна можна отримати покарання до трьох років позбавлення волі, а за вимагання грошей із жертви крадіжки — до восьми років.

ukrayina.pl

EXMO affiliate program