У Польщі напали на сім'ю з України. Постраждала вагітна українка

11 января 2023 г. в 09:30

На українку з двома дітьми напали в центрі Любліна. Спершу двоє чоловіків попросили "закурити", а потім вони почали ображати сім'ю біженців. Дійшло до побиття.

У центрі Любліна напали на громадянку України, її 13-річного сина та вагітну доньку. За словами потерпілих, хлопця били кулаками по голові. Справою займається поліція.

Інцидент ставcя в суботу 7 січня на вулиці Крулевській, повідомляє TOK FM. Мати і двоє її дітей ввечері вийшли прогулятися. Напали на них, коли вони вже поверталися додому.

"Було двоє чоловіків. Вони сиділи на лавочці, зачепили нас, сказали, що хочуть цигарок. Сестра відповіла, що ми не маємо сигарет, бо ніхто з нас не курить. Тоді вони почали проявляти агресію", - розповідає 13-річний Ярослав.

Хлопець говорить, що їх обзивали найгіршими словами і кричали, щоб їхали в Україну.

"Я їм сказав, щоб нас не зачіпали, що ми нічого проти них не маємо і щоб нас залишили в спокої. Але цього не сталося", - додав він.

Він стверджує, що коли хотів викликати поліцію, зловмисники намагалися вирвати у нього телефон, повалили на землю. Зі слів матері, хлопця били кулаками по голові. На жаль, поруч не було людей, щоб покликати на допомогу.

Також у бійку втрутилася вагітна донька Оксани. У жінки залишилися синці, але з дитиною все гаразд.

Незабаром приїхала поліція. Українка підозрює, що її викликав хтось зі свідків. Зловмисників затримали завдяки фото, які встигли зробити потерпілі. Ними виявилися двоє чоловіків 25 та 30 років.

Таке трапилося вперше

Пані Оксана втікла з сином від війни в Україні у березні 2022. В Любліні навчалася її донька. З її слів, це перший прояв ненависті, який вона відчула за кордоном.

"Поляки нам допомагають. Хороші люди. Я не розумію, чому це сталося", - каже жінка.

Вона написала заяву в поліцію. Захищати інтереси родини погодилася безкоштовно адвокатка Анна Адамська-Галлант. Поліція зі свого боку проводить експертизу тілесних ушкоджень.

"Забезпечено спостереження, допитують свідків події. За фактом побиття неповнолітнього хлопця та образи за національною ознакою поліцейські відділу муніципальної поліції ведуть кримінальне провадження", - розказав речник поліції Люблінського воєводства Анджей Фійолек.

ukrayina.pl

EXMO affiliate program