У Польщі оштрафували українку. Поляки обурені: "Така поведінка - це скандал!"

17 сентября 2022 г. в 06:40

Біженку з України оштрафували у Гданську. Жінка не змогла купити квиток на трамвай, хоч і мала зі собою гроші. Українка просто не знайшла, де їх продають. Поляків обурила ця ситуація, вони критикують контролерів у транспорті і місцеву владу. "Така поведінка в трамваї, на якому майорить український прапор - це скандал", - пишуть у соцмережі.

Українка їхала на автовокзал Гданська, щоб повернутися на Батьківщину з маленькою донькою, але її оштрафували у трамваї. Про кричущий випадок у Facebook повідомила колишня депутатка Йоланта Банах, пише tvp.info.

За словами депутатки, жінка ніде не могла купити квиток. На зупинці не було квиткових автоматів. Водієві також не можна було оплатити проїзд. Жінка мала при собі лише одну купюру — 100 злотих.

"Коли підійшла контролерка, вона показала 100 злотих, безпорадно розводячи руками, бо вона не розмовляла польською", – пише Банах.

Депутатка каже, що вона намагалася вмовити контролера не оформляти українці штраф, але безрезультатно.

"Я відчайдушно просила контролера, але шансів не було. У законі написано, що за відсутності транспортного документа він стягує належну суму або видає платіжну вимогу — 172 злотих, але українка мала лише 100 злотих, тож отримала штраф — 244 злотих".

Мешканці Триміста не приховували свого обурення під дописом депутатки у Facebook.

"Така поведінка в трамваї, на якому майорить український прапор – це скандал. Треба бути людиною без емпатії і дуже жадібною до грошей! Ймовірно, вони отримують бонуси за кількість штрафів. З іншого боку, місту, мабуть, через велику кількість українців варто додати інформацію українською мовою на зупинках, у трамваях та автобусах", – читаємо в одному з коментарів.

"У Гданську діє виключення з продажу квитків у громадському транспорті. Автомати є на кількох зупинках по всьому місту, а також на околиці. Не кожен має мобільний телефон, не кожен має додаток, не кожен може сканувати коди. Перевізник повинен гарантувати, що квиток можна купити. У Сяноку в автобусах дуже прості та розбірливі автомати. Оплата готівкою або карткою. А ще водій квитки продає. Те саме у Вільнюсі. Гданськ, який піклується про престиж міста для всіх, включаючи іноземців та інвалідів, людей похилого віку, створює величезний бар’єр на самому початку", – пише інший інтернет-користувач.

До дискусії також долучився віце-президент Гданська Пьотр Боравський.

"Я перегляну документацію з цього приводу і побачу, що я можу зробити. Наступного року квиткові автомати будуть у кожному громадському транспорті", – повідомив він.

ukrayina.pl

EXMO affiliate program