У Польщі українець ледь не вбив білоруса, бо той підтримував війну в Україні

5 августа 2022 г. в 09:55

У замаху на вбивство білоруса підозрюють 34-річного українця Максима В.

Чоловіки разом вживали алкоголь. В якийсь момент громадянин України напав з ножем на громадянина Білорусі, а причиною стала сварка через війну в Україні. Обвинувальний акт проти українця вже передали до суду в Любліні.

Прокуратура встановила, що 1 березня Югені Б. приїхав з Білорусі до Козловки (Любартівський район), де залишився в одній із квартир для проходження карантину перед початком роботи. Там він познайомився з Максимом В., з яким разом вживав алкоголь.

Білорус вже збирався лягати спати, коли, як зазначено в обвинувальному акті, коли 34-річний українець накинувся на нього ззаду, схопив однією рукою, а іншою наніс кілька ударів ножем у грудну клітку та праве плече.

За даними слідства, потерпілий відштовхнув нападника, запитав, що він робить, але той продовжував розмахувати ножем. Білорус втік із будівлі, вибіг на дорогу та зупиняв транспортні засоби, водії яких викликали швидку допомогу та поліцію.

За даними прокуратури, під час допиту Максим В. спочатку зізнався, що махав ножем у бік потерпілого, але пояснив, що не хотів його вбити. Він стверджував, що сперечався з Югені Б. про війну в Україні. Той заперечував, що російські війська атакували Україну також з Білорусі.

inpoland.net.pl

EXMO affiliate program