У Польщі зґвалтували жінку, що заступилася за українського підлітка

27 августа 2022 г. в 06:40

Поліція розшукує підлітка з України, якому в міському автобусі в Катовіце погрожував агресивний чоловік. Зловмисника підозрюють у зґвалтуванні жінки, яка заступилася за хлопця.

Інцидент стався 9 червня в Катовіце в міському автобусі № 9. Камери спостереження зафіксували підлітка, позаду якого з боку зупинки «Brynów Transfer Center» в транспортний засіб зайшов агресивний чоловік, який почав погрожувати та ображати юного українця. За хлопця заступилася 26-річна пасажирка.

“Чоловік дуже вульгарно ображав підлітка та погрожував йому через його українське походження. Коли жінка заступилася за хлопця з України, агресія також була спрямована проти неї”, – розповіла в четвер речниця поліції Катовіце Агнешка Жилка.

Жінка залишалася разом з підлітком в автобусі до зупинки Ochojec Sadowa, де вони разом вийшли. В поліції наголосили, що завдяки небайдужості 26-річної пасажирки підліток не постраждав. Однак на цьому неприємності не закінчилися.

“Поліцейські кримінального відділу Головного управління поліції в Катовіце проводять слідчі заходи у справі про погрози вбивством, зґвалтування і застосування ножа щодо 26-річної жінки, яка заступилася за підлітка з України”, – повідомила Жилка.

Після інциденту жінка повідомила про злочин у поліцію. Правоохоронці встановили особу підозрюваного. Тепер розшукують підлітка, щоб він також дав свідчення проти зловмисника.

“На момент інциденту хлопець був одягнений у білу футболку, укорочені штани кремового кольору, чорне спортивне взуття з білим логотипом, біло-сіру кофту, яку тримав в руках, та мав рюкзак з коліщатами”, – проінформувала речниця.

Правоохоронці просять допомогти розшукати підлітка.

inpoland.net.pl

EXMO affiliate program