У Полтаві дітям продають морозиво з енергетиками та алкоголем (відео)

30 июля 2021 г. в 15:40

Дітям продають морозиво зі вмістом енергетиків та алкоголю. На етикетці вказано, що неповнолітнім вживати такий продукт не можна, проте продавці здебільшого про це не знають. Продаж такого морозива неповнолітнім поліціянти не контролюють.

У Полтаві продають морозиво зі вмістом алкоголю та енергетиків. Вживати такі солодощі неповнолітнім не можна, однак не всі продавці про це знають. Тому документи у покупців не питають.

– А ви знаєте, що це морозиво не рекомендується вживати дітям до 18 років? – запитали ми.

– Яке? Ні не знала. Тут такими буквами написано, нерозбірливо. Тепер буду знати. На лицьовій стороні нічого не вказано, що його не можна продавати, а заховано з іншої сторони та нечітко. Я не знала, що його не можна продавати. Привезли як звичайне морозиво, – сказала продавчиня.

Однак у деяких магазинах таке морозиво дітям не продають.

"Мені не продали те морозиво, яке я захотіла, сказали, що воно для дорослих", – сказала полтавка Анастасія Куць.

"Морозиво Нон-стоп ми не продаємо дітям тому що воно вживається з 18 років, там енергетичний напій", – сказала продавчиня Марина.

Морозиво зі вмістом енергетичного напою нічим не відрізняється від самого енергетика, тому дітям вживати його не можна.

"Це період, коли відбувається ріст організму, формується і головний мозок, і нервова система, судинна система. А це як раз ті елементи організму, на які впливає енергетик. Оскільки його задача – стимулювати, збільшувати запас енергії та посилювати бадьорість", – повідомив керівник молодіжного центру БО "Світло надії" Віктор Шилов.

Кондитери радять купувати морозиво, де видно склад продукту та у перевірених місцях.

"Маю сумніви, що в алкогольне морозиво додають якісні продукти. Тому не можу вам радити його. Це залежить від виробника. В першу чергу треба дивитись на склад, бо там написано те, яких інгредієнтів у морозиві більше", – сказала кондитер Анна Аверіна.

Продаж такого морозива неповнолітнім поліціянти не контролюють. Тож чи скуштує дитина небезпечні солодощі залежить тільки від продавців.

poltavske.tv

EXMO affiliate program