"У психлікарню по блату": в окупованому Донецьку чоловіки намагаються уникнути участі у війні (Відео)

18 мая 2022 г. в 21:32

Головнокомандування російської армії направляє цілі підрозділи у непідготовлені до оборони поля. Через це від початку війни загарбники змушені самостійно копати окопи. Більшості із них це вже набридло і вони почали бунтувати проти начальства.

Про це свідчить нове перехоплення розмови військовослужбовця російської армії із батьками. Цікаво, що сам окупант – родом із Донецька й на час телефонного дзвінка перебував у Херсонській області.

Нова перехоплена розмова окупанта із батьками

Розмовляючи із батьком, загарбник Андрій із Донеччини зазначає, що оголошений термін служби у 90 днів більше не діє. Солдатів змушують відбути на фронті до кінця спецоперації та ще 2 місяці. Після того, як чоловік передає слухавку матері, окупант просить її зробити довідку, що він – гіпертонік. Таким чином він прагне ухилитися від подальшої служби.

Мама розповідає, що в одному з підрозділів, де служить їхній спільний знайомий, 400 людей здали зброю. Їх привезли в Донецьк. Ставлення до них як до "дисидентів і революціонерів". Сам знайомий за час служби змінився до невпізнаваності – схуд у два рази, виросла борода. Родичам сказав, що більше в армію не піде, ті своєю чергою "по блату" оформили його "в санаторій", щоб уникнути звинувачень у дезертирстві.

В психлікарню по блату. Щоб коли його випишуть він міг їздити на машині та працювати,

– розповідає жінка.

Вона додає, що інакше знайомого могли відправити у перше відділення та поставити діагноз шизофренія. Утім, все поки що обійшлося лікарнею.

"У психлікарню по блату": нове перехоплення розмов одного з окупантів

За словами "мобілізованого" у їхньому підрозділі взагалі немає правил. І попри великий тиск, кількість тих, хто відмовляється воювати проти України в так званій "ДНР", дедалі збільшується.

24tv.ua

EXMO affiliate program