У Путіна готують новий “референдум” у Криму: що про це відомо (відео)

18 марта 2019 г. в 16:57

Після вимушеного виїзду з анексованого Криму українців і кримських татар Росія розпочала інтенсивне заселення півострова росіянами з розрахунком на проведення повторного “референдуму” про статус цієї території, котрий, як вважають в Кремлі, допоможе остаточно “узаконити” анексію в очах Заходу.

Таку заяву зробила член Меджлісу кримськотатарського народу Гаяна Юксель на телеканалі Еспресо.TV.

“На півострів вже завезли від 500 тис. до 800 тис. осіб. Це робиться для того, щоб вже ніхто в Криму не пам’ятав, не згадував про Україну. Щоб в Криму не залишилося проукраїнського населення, яке пам’ятає про Україну, яке жило при Україні. Особливо, щоб не залишилося активістів…. Я не здивуюся, якщо ми завтра почуємо від Росії про другий “референдум”, – зазначила вона.

За словами Юксель, російська пропаганда подаватиме це дійство як спосіб для узаконення анексії перед Заходом.

“Якщо перший “референдум” не визнали, то давайте зараз запитаємо у мешканців Криму: як зараз в Криму і чи згодні вони повертатися в Україну – проведемо інший “референдум”, ще один”, – припустила Юксель.

Саме тому, за словами політика, в Москві розробили спеціальну програму із заселення півострова відданими Кремлю людьми, переважно зі складу силових органів – їм Москва виділяє на одну родину $30 тис. “підйомних”.

“Цих грошей має вистачити, щоб купити однокімнатну квартиру чи побудувати якийсь будиночок”, – пояснила Юксель.

EXMO affiliate program