У Рівному начальнику поліції запропонували мільйон доларів США (ВІДЕО)

30 октября 2020 г. в 18:07

Група чоловіків намагалися налагодити корупційні зв’язки з керівництвом правоохоронних органів у Рівному та підкупити начальника одного із департаментів відомства. Робили це задля того, аби поновити на службі у поліції колишнього працівника та призначити його знову на посаду керівника Головного управління Національної поліції у Рівненській області. За це вони обіцяли "заплатити" понад мільйон доларів США.

А сьогодні у їхніх домівках провели обшуки, повідомляють у пресслужбі ГУНП в Рівненській області.

Співробітники ГУ СБУ Києва та Департаменту внутрішньої безпеки НПУ під час розлідування встановили, що група осіб, займається незаконним видобутком "сонячного каміння". Тож, аби перешкодно займатися цим і надалі, спільники розробили план корупційних зв'язків серед керівництва првоохоронних органів у Рівненській області.

Таким чином намагалися підкупити посадовця та домовитись за призначення на посаду "свооєї" людини, яка буде сприяти лояльності правоохоронних органів до діяльності та видобутку "чорних" копачів.

Як відомо, зайняти посаду у керівництві мав один із спільників злочинного угрупування, колишній правоохоронець. Тож за цим фактом у поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 369 ККУ, за пропозицію та обіцянку неправомірної вигоди службовій особі.

"Одночасно від начальника одного з департаментів Нацполіції надійшов рапорт про отримання інформації щодо осіб, які вишукують можливість особистої зустрічі з намірами подальшого надання неправомірної вигоди", - додають у пресслужбі поліції області.

За це 45-річному мешканцю Рівненщини та 54-річному його спільнику загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років разом із конфіскацією майна.

0362.ua

EXMO affiliate program