У Рівному заново судитимуть викладачку, яка вбила чоловіка та поранила доньку

4 февраля 2023 г. в 15:00

Із психлікарні — за ґрати. Верховний суд України визнав осудною рівнянку, яка застрелила свого чоловіка та поранила неповнолітню доньку. За два роки судових процесів жінку двічі визнавали неосудною та відправляли на лікування у психіатричні заклади. Спершу — із суворим наглядом, а пізніше — зі звичайним. Нині ж у батьків загиблого з'явився шанс на справедливе покарання для вбивці їхнього єдиного сина.

Скандальна справа про викладачку, яка вбила власного чоловіка та стріляла у спину доньці, набула нових обертів. Два роки тому доцентка кафедри НУВГП Ірина Ігнатюк застрелила свого 45-річного чоловіка та поранила у груди 13-річну доньку. Після цього зловмисниця намагалася покінчити життя самогубством.

Після спроби самогубства жінка потрапила до лікарні, а згодом — під арешт. Жодних показів слідчим Ірина Ігнатюк не давала. Ба більше — суд навіть не вивчав доказової бази та мотивів убивства. Усе через те, що експертиза визнала жінку неосудною через психічний розлад, що підтвердили в судовій залі.

Рівненський районний суд відправив жінку на госпіталізацію до психіатричної лікарні із суворим наглядом. А от апеляційний суд змінив рішення і призначив жінці лікування у закладі зі звичайним наглядом. Батьки загиблого, які у справі фігурують як потерпілі, такого пом'якшення допустити не могли. Тим паче, що через неосудність зловмисниці суд навіть не встановив мотивів злочину. Зрештою, справу відправили на розгляд у найвищу інстанцію.

Нині ж справу направили на новий розгляд, який вже остаточно має вирішити долю зловмисниці. Відтак, у потерпілих з'явилася надія — вбивця їхнього єдиного сина таки відбуде суворе покарання не у психлікарні, а за ґратами.

Адвокат потерпілих додає — якщо суд вивчить доказову базу, та ознайомиться з мотивами злочину, Ірині Ігнатюк можуть змінити спосіб покарання. У такому разі їй може загрожувати довічне ув'язнення.

itvmg.com

EXMO affiliate program