У Росії після перших випробувань вакцини Супутник V дали добро на масову вакцинацію (відео)

11 ноября 2020 г. в 18:10

Ефективність російської вакцини Супутник V від коронавірусу під час першого проміжного аналізу даних третьої фази досліджень склала 92%. Директор Центру імені Гамалії Олександр Гінцбург заявив, що можна починати масову вакцинацію.

"Ефективність застосування вакцини "Супутник V" склала 92% (розрахунок проводився на основі розподілу 20 підтверджених випадків, виявлених в групі плацебо і в групі, яка отримувала вакцину)", - наголошується в повідомленні на офіційному сайті Супутник V.

Ефективність була доведена на підставі першого проміжного аналізу даних за 21 день після отримання добровольцями першої імунізації.

Як заявив директор Центру імені Гамалії Олександр Гінцбург, можна починати масову вакцинацію.

"Публікація проміжних результатів постреєстраційних клінічних випробувань, які переконливо свідчать про ефективність вакцини Sputnik V, уможливлює початок масової вакцинації населення Російської Федерації від коронавірусної інфекції вже протягом найближчих тижнів", - сказав Гінцбург.

Він зазначив, що завдяки масштабуванню виробництва і приєднанню нових виробничих майданчиків вакцина стане доступною для широких верств населення.

"Це дозволить переломити поточну тенденцію і домогтися зниження захворюваності на коронавірусну інфекцію спочатку в Росії, а потім і в усьому світі", - підкреслив Гінцбург.

glavred.info

EXMO affiliate program