У Росії почалися арешти найманців, що воювали на Донбасі

23 февраля 2019 г. в 23:31


У Росії почали заарештовувати членів організації "ЕНОТ корп.", члени якої воювали на Донбасі і брали активну участь в "російської весни".

Зазначається, що регіональна громадська організація "Єдині народні громадські товариства" вже кілька місяців як розпущена, але все колишні її члени знаходяться в активній розробці правоохоронців. Деякі вже заарештовані за серйозним і при цьому "неполітичними" статтями.

"Командир, Роман Теленкевич, він же Водяний, прийняв рішення про розпуск організації, коли зрозумів, що тиск з боку колишніх союзників і силовиків стало занадто сильним. Кількох "єнотів" прямо попередили, що скоро їх будуть всіх садити. До Романа цю інформацію м'яко донесли: мовляв, це помста. Він не встиг розібратися, за що", - сказано в матеріалі.

Сам Теленкевич проходить у кримінальній справі про вимагання, нібито скоєному парою колишніх "єнотів" в Туапсе. Це рядова справа, за якою немає навіть особливо великого збитку, супроводжує проте центральний апарат ФСБ РФ. Теленкевича везли в Краснодар через Луб'янку. Там йому докладно пояснили, що це тільки перша сходинка, що потім його повернуть до Москви.

За інформацією журналістів, "велика" кримінальна справа буде пов'язано з темою військово-патріотичних зборів, які "єноти" проводили з року в рік з благословення все тих же кураторів.

На Донбасі "єноти" супроводжували "гуманітарні" конвої з РФ, а також брали участь в боях проти українських військових.

"У Чорнухиному були, це бої за Дебальцеве. Ісу Мунаєва встигли "завалити" - того чеченця, що воював за Україну, і за яким Рада влаштовувала хвилину мовчання. "Білка" його зняв. Він був корегувальником артилерії", - розповів один з колишніх членів організації Володимир Хомяков.

Новая газета

EXMO affiliate program