У Росії заборонили прапори бойовиків “ДНР-ЛНР”: з’явилося відео

7 ноября 2018 г. в 00:13

У Росії в неділю, 4 листопада, в декількох містах пройшов націоналістичний “Російський марш”, приурочений до Дня народної єдності. Учасники акції заявили, що силовики РФ заборонили використання на одному з виступів прапор так званої “Новоросії” і бойовиків “ДНР-ЛНР”.

Наймасовіший марш націоналістів пройшов у московському районі Любліно – на нього зібралися близько 300 учасників.

Нечисленні “Російські марші” також відбулися в Петербурзі, Новосибірську, Єкатеринбурзі та деяких інших містах — в них брали участь по 20-30 чоловік.

В останні роки число їх учасників стрімко падає.

Перед початком ходи в Москві поліцейські затримали одного з його організаторів – Дмитра Карасьова. Затримання може бути пов’язане з акцією біля будівлі ФСБ 13 жовтня – тоді відомство закидали яйцями і запалили фаєр.

Крім Карасьова, правоохоронці затримали ще двох організаторів “Російського маршу”, а на самому заході були затримані четверо активістів.

У свою чергу, на марш в Щукино не пропустили учасника з прапором “Новоросії”, повідомив портал “ОВС-Інфо”. Прийшли на акцію, яких було зовсім небагато, скандували “Слава Новоросії!” (нагадаємо, “Новоросія” – провалений проект Кремля по захопленню півдня і сходу України).

“Як з’ясувалося, в поліцію надійшла негласна вказівка забороняти прапори “Новоросії”, “ДНР” і “ЛНР”, – розповів один з учасників маршу.

narodna-pravda.ua

EXMO affiliate program