У Тернополі медик відправив хворого з коронавірусом самостійно шукати вільне місце у лікарні (відео)

7 апреля 2021 г. в 16:15

В.о. головного лікаря Тернопільської районної лікарні Володимир Лісовський розповів про ситуацію у закладі щодо лікування хворих на коронавірус.

"Ситуація є досить напружена, на даний момент, сьогодні на ранок 6 квітня, у Тернопільській районній лікарні було 64 пацієнта з коронавірусом, за добу вже поступили ще 5 , на черзі ще 3 по направленню сімейних лікарів. Вільних ліжко-місць на жаль дуже і дуже мало. Відділення реанімації заповнено на 100 відсотків - є 6 пацієнтів, на масці "Сіпап" - 4 пацієнти, - розповів Володимир Лісовський, в.о. головного лікаря Тернопільської районної лікарні. - З медикаментами для хворих на коронавірус у нас не було проблем, ми забезпечуємо, були певні прооблеми з поставкою кисню, через які причини, я не можу знати. Але ми миттєво відреагували - додатково купили два кисневих концентратори у місті Тернопіль, і на другий день з Києва нам прийшли ще 10 кисневих концентраторів на два потоки, це вже 24 пацієнти могли бути забезпечені киснем. Плюс я дуже вдячний спонсорам і меценатам, нам подарували три кисневих концентратори на два потоки".

У Тернопільській районній лікарні на добу використовували 70-75 балонів кисню.

"Ми обслуговуємо жителів шести громад Тернопільського району, - відзначив Володимир Лісовський. - Якщо є вільні ліжка ми не відказуємо нікому. Буквально два чи три дні тому був випадок , коли сімейний лікар дає направленя пацієнту і каже - шукайте собі місце у лікарні. Так не має бути - сімейний має зв'язатися з головним лікарем чи медичним директором і влаштувати пацієнта. Пацієнт не має шукати собі ні лікарню, ні вільне місце".

Детальніше у відео Тернополян від журналіста порталу Ігора Сцібайла.

ternopoliany.te.ua

EXMO affiliate program