У Запоріжжі солдата засудили за спробу вбити офіцера гранатою

11 мая 2023 г. в 14:30

У Запоріжжі солдата ЗСУ Євгенія Махітко засудили до покарання за погрози вбивством офіцеру та сержанту. Про це редакція 368.media дізналася із вироку Шевченківського райсуду за ч.4 ст.405 КК.

У лютому цього року лейтенант, командир роти, проводив нараду у приміщенні командно-спостережного пункту. Разом з ним був заступник з морально-психологічного забезпечення у званні молодшого сержанта та ще двоє головних сержанти.

Цього ж дня солдат Махітко зайшов у приміщення КСП в стані алкогольного сп’яніння. В присутності інших військовослужбовців, в тому числі офіцера, він нецензурно звернувся до молодшого сержанта з вимогою щодо надання йому відпустки. Останній наказав дебоширу припинити порушення військової дисципліни та роз’яснив останньому про необхідність звернення до командира взводу. Далі Махітко залишив приміщення пункту.

Однак він був незадоволений словами молодшого сержанта. Солдат вирішив пригрозити вбивством та побити лейтенанту та т.в.о. заступнику командира роти з морально-психологічного забезпечення. Махітко дістав наявну у нього бойову гранату Ф-1, привів її у бойове положення та повернувся до приміщення КСП.

З гранатою в руках він почав висловлювати нецензурні вирази та погрози вбивством і заподіянням тілесних ушкоджень в сторону присутніх шляхом підриву гранати, з метою отримання ним, солдатом ОСОБА_4 відпустки.

У суді Махітко повністю беззастережно визнав свою винуватість у зазначеному діянні за обставин, викладених в обвинувальному акті. Його засудили до двох років тримання в дисциплінарному батальоні. Строк відбування покарання рахують з часу фактичного затримання 16 лютого.

EXMO affiliate program