У Запоріжжі тренера з карате засуджено за розбещення 11-річного хлопця

18 сентября 2022 г. в 01:00

Жовтневий райсуд Запоріжжя оголосив вирок чоловіку, який розбещував малолітнього хлопця, якого вдома тренував із карате.

За інформацією пресслужби суду, під час карантину через коронавірус запорожець проводив у себе вдома тренування із карате. Під час занять тренер вчиняв розпусні дії відносно свого 11-річного вихованця.

Відносно тренера порушили кримінальну справу за ч.2 статті 156 Кримінального кодексу «Розбещення малолітньої особи». Під час суду тренер визнав свою провину та просив пробачення у представника потерпілого. Захисник просив не позбавляти волі обвинуваченого з урахуванням його похилого віку, захворювань та гарних характеристик. Прокурор просив суд призначити покарання – 5 років позбавлення волі.

Суддя вирішив застосувати до запоріжця покарання нижче межі передбаченої санкцією статті, враховуючи: щире каяття, пенсіонний вік, інвалідність, наявність онкологічного захворювання, нещодавно перенесений інфаркт, позитивні характеристики, минулі нагороди у спорті та те, що на сьогодні він припинив тренерську діяльність.

Отже вирок — один рік позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов`язані з навчанням та вихованням дітей або займатися діяльністю, пов`язаною з роботою з дітьми строком на 3 роки. Крім того, чоловік має відшкодувати моральної шкоду потерпілому у розмірі 50 тисяч гривень.

forpost.media

EXMO affiliate program