У Зеленського спростували фейки з російських ЗМІ (Відео)

6 июля 2022 г. в 22:17

Радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко спростував фейки Російської Федерації про те, що Україна начебто мала плани розмістити у Сєвєродонецьку базу НАТО. Про це він сказав під час брифінгу.

"Росмедіа активно розкручують фейк про те, що начебто на території Сєвєродонецька Україна планувала збудувати військову базу НАТО. Роблять це зі зрозумілою метою. російські пропагандисти синхронно повідомляють, що начебто цей аеродром мав стати точкою наступу та подальшого розчленування Росії", — сказав Лещенко.

Радник керівника Офісу президента зазначив, що через такі заяви РФ намагається пояснити свої дії проти України, мовляв, це була самооборона. "Звичайно, це брехня, і жодних планів відкривати базу НАТО на території Сєвєродонецька Україна не мала. Їх неможливо було відкрити ці бази, тому що бази НАТО відкриваються лише на території держав-членів Альянсу, а Україна не має навіть статусу кандидата до НАТО", — підкреслив радник.

Крім того, Лещенко спростував ще один пропагандистський фейк Росії про начебто бажання Польщі розчленувати Україну. "З такою заявою виступив керівник служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін. За версією Наришкіна, Польща начебто збирається збудувати на території України проксі-державу під захистом польських Збройних сил, а центральні регіони України будуть буферною зоною", — розповів радник керівника ОП.

Радник підкреслив, що насправді це тільки підтверджує той пропагандистський вкид про те, що Росія зробила ще на початку війни, коли заявляла про намір розчленувати Україну на декілька держав. "Тепер цими фейками Росія намагається зняти з себе повний тягар відповідальності за агресію проти України. Мовляв, ця агресія це не тільки російський план, але й і польський. Це брехня. Жодних намірів створювати на території України проксі-держави у Польщі нема, а пропаганда Росії повторює саму себе, тільки кількамісячної давнини", — сказав він.

spi.com.ua

EXMO affiliate program