У Житомирі солдат отримав умовний строк за вбивство товариша

27 января 2023 г. в 18:40

В Житомирі солдат строкової служби Андрій Букрєєв відбувся умовним покаранням за вбивство товариша з необережності. Про це редакції 368.media стало відомо з вироку райсуду за ч. 2 ст. 414 КК.

Військовослужбовець строкової служби в результаті необережного поводження зі зброєю вбив мобілізованого солдата. У серпні минулого року Букрєєв, перебуваючи на території бази «Кавунові дачі» в Житомирській області, хотів почистити свій АКС-74.

Але він не перевірив, що автомат розряджений. Він не від’єднав магазин з набоями, але відвів затворну раму, дослав патрон у патронник. Далі Букрєєв натиснув на спусковий гачок для проведення контрольного спуску.

Своїм необережними діями він здійснив постріл в асфальтоване покриття альтанки, він якого куля зрикошетила та смертельно поранила мобілізованого солдата.

Житомирський районний суд Житомирської області визнав його винним та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, звільнивши від покарання з випробуванням протягом трьох років іспитового строку.

EXMO affiliate program