Убив матір "на її ж прохання": під Житомиром чоловік позбавив життя рідну людину

13 января 2023 г. в 18:10

На Житомирщині, де восени друг родини вбив відому кондитерку, днями суд виніс обвинувальний вирок чоловікові, який позбавив життя власну матір.

Про це повідомили у обласній прокуратурі.

"За підтримки публічного звинувачення прокурорів Попелянського відділу Коростишівської окружної прокуратури винесено вирок місцевому жителю, який скоїв умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України) ", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що 80-річна жінка почувала себе повністю безпорадною і навіть не могла самостійно пересуватися. За нею доглядав рідний син. Одного дня, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він відніс матір до річки, яка протікає біля їхнього будинку, і кинув у воду. Внаслідок його дій жінка, на думку експертів, потонула.

У суді чоловік не визнавав своєї провини, висуваючи власну версію подій, згідно з якою мати сама просила вбити її через неможливість обслуговувати себе самостійно, а також через гострі болі, які постійно відчувала.

Колегія суддів, вивчивши надані прокурором докази, дійшла висновку про провину чоловіка у умисному вбивстві, його засуджено до 10 років позбавлення волі.

plus.telegraf.com.ua

EXMO affiliate program