Убивство підлітка під Коростенем: 15-річна дівчина зізналась у скоєному. Нові подробиці у справі (відео)

16 июля 2021 г. в 11:30

Що кажуть про убивство 14-річного Данила його односельці

Днями на Житомирщині зник 14-річний Данило, якого згодом знайшли у закинутій недобудові, заваленим цеглою. Хлопця вбили і "поховали" тіло. Пізніше стало відомо, що вбивцею може бути його 15-річна однокласниця Катерина, яка мешкала в сусідньому селі. Дівчину затримали, але у слідства лишились запитання.

Про обставини смерті підлітка, а також про те, як поводились у школі Данило й Катерина, та чому хлопця могли ненавидіти – розповість Новини.LIVE.

Коли зник Данило

14-річний Данило Романюк пішов з дому ввечері 12 липня і не повернувся. Про зникнення повідомила мати хлопця.

Вона подзвонила в поліцію та написала про зникнення на сторінці у Facebook:

"Люди добрі допоможіть. Зник вчора 12.07 хлопчик 14 років. Мій син на зв'язок не виходить всю ніч. Шукали. Вже шукаємо разом з поліцією. Романюк Даніїл Ярославович. Хто бачив чи щось знає допоможіть", - звернулась жінка.

Данила знайшли під камінням

Тіло 14-річного підлітка знайшли зранку 13 липня. Данило лежав, завалений камінням у підвалі закинутої будівлі. Хлопця перед смертю зв’язали скотчем, а потім завдали ножові поранення в груди й шию. Ймовірно, попередньо у хлопця виникла сварка з однокласницею.

Про це повідомив на брифінгу начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник.

"Тіло знаходилося в недобудові села Грозине Коростенського району в підвальному приміщенні, засипане камінням. Встановлено, що напередодні близько 7-8 години вечора малолітній зустрівся зі своєю знайомою, з якою підтримував тривалі стосунки телефонними розмовами, спілкуванням біля місця мешкання його та її, однак протягом останнього місяця в них тривав конфлікт. На теперішній час перевіряється та встановлюється на ґрунті чого був конфлікт?", — розповів начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

У вбивстві зізналась 15-річна однокласниця хлопця

Дівчина, з якою нібито зустрічався Данило у вечір смерті, визнала вину, але не одразу. Спочатку вона повідомила поліції, що смерть сталась з необережності.

"Спочатку повідомила, що хлопець з необережності оступився і впав, вона його присипала камінням, щоб батьків не посадили до в’язниці. Однак, надалі вона змінила свої покази, і повідомила, що вона дійсно готувалася до злочину. З собою взяла скотч, канцелярський ніж і на місці, де виявлено труп, вона і завдала цих тілесних ушкоджень, які призвели до смерті 14-річного парубка. Вона і повідомила про місця, де сховала знаряддя, яким завдавала удари, де заховала телефон та одяг. Вдома в 15-річної дівчини вилучено речі з плямами бурого кольору, взуття з плямами, скотч та канцелярський ніж", — каже Юрій Олійник.

За словами Юрія Олійника, дівчині загрожує до 15 років позбавлення волі.

Данила поховали 14 липня. У нього лишились 2 сестрички – старша Женя і 3-класниця Тая.

Ще причетні?

До справи можуть бути причетні ще люди, адже дівчина навряд сама змогла би справитись із фізично сильним підлітком. Про це пишуть в коментарях і зазначають знайомі однокласників.

"Данило займався спортом. Грав в шкільній футбольній команді. Без сумніву дівчині хтось допомагав. Даня значно вищий і фізично, безумовно, сильніший", - розповіла родичка однокласника Данила й Катерини.

Як поводились у школі Данило й Катерина

Про те, як вчились постраждалий і його ймовірна вбивця, та чи могли бути між ними особисті стосунки – розпитали заступницю директора з виховної роботи у Грозинській гімназії Вікторію Чижську.

Вона розповіла, що навряд між підлітками могли бути романтичні стосунки, як зауважують деякі ЗМІ.

"Напевне, це чутки. До червня включно вони навіть не товаришували. Даніїл завжди був активним в житті класу, користувався повагою серед товаришів. Катерина була частіше пасивна. Навчанням не цікавилась. Але проявляла хист до предметів художньо-естетичного циклу, гарно малювала, інколи приймала участь у конкурсах даного напряму. У Каті лише одна подруга в класі. Більше друзів шукала саме серед хлопців", - розповіла Вікторія.

Що могло стати причиною вбивства?

Про те, що могло бути причиною смерті Данила ми запитали у знайомих хлопця. Односельці стверджують – хлопцеві заздрили. Ймовірно, саме тому і стався цей кривавий злочин.

"Його мама багато працює, так як виховує дітей самостійно. Про Даню "всього" не знає ніхто. Але думаю, що причина такого ставлення - заздрість. Він був популярним серед дівчат", - розповіла знайома родини.

Слідство триває.

EXMO affiliate program