Україна досягла критичного показника Covid-19: глава МОЗ сказав, що буде далі з карантином (Відео)

3 июля 2020 г. в 17:05

У разі подальшого зростання рівня захворюваності на коронавірус Україна буде діяти, відповідно до передбаченого раніше постановою Кабміну плану: карантин будуть посилювати в тих регіонах, де зростає кількість хворих на Covid-19.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Він підтвердив, що Україна вже досягла критичного показника Covid-19 у 60 хворих на сто тисяч населення, що був визначений постановою Кабміну як межа, після якої має бути посилення карантину.

Это интересно: В Україні змінились штрафи за недотримання карантину - підсумок 2 липня

“На ранок 3 липня цей показник становить 59,7”, – сказав міністр.

Глава МОЗ пояснив, що передбачений постановою Уряду показник розраховували станом на 22 червня для того, щоб знати, чи безпечно проводити в Україні ЗНО.

“Якби показник числа заражених перевищив 60, то ми б ухвалювали рішення про перенесення ЗНО”. – сказав Максим Степанов.

Это интересно: У Росії вихователька викинула дитину з коляски (Відео)

Далі, пояснив міністр, МОЗ і Кабмін будуть діяти в рамках запровадженого в Україні адаптивного карантину: заходи будуть посилювати чи послаблювати рішеннями місцевої влади залежно вд рівня захворюваності на коронавірус у конкретних регіонах чи населених пунктах.

“Ми знаходимося в умовах адаптивного карантину, коли в залежності від епідситуації в тому чи іншому регіоні приймаються конкретні обмежувальні заходи або пом’якшуються обмежувальні заходи. Є загальні обмежувальні заходи, які стосуються правил поведінки:– користування масками, антисептики, соціальна дистанція, проведення різних заходів за кількістю осіб”, – пояслив очільник МОЗ.

7days-ua.com

EXMO affiliate program