Україна почала готуватися до агресії Росії ще в 2007 році, - генерал Назаров (Відео)

30 мая 2021 г. в 07:40

Україна почала готуватися до можливої війни з Росією з 2007 року, відразу після Мюнхенської конференції з питань політики безпеки. Таку заяву зробив генерал-майор Збройних сил України Віктор Назаров.

За словами генерала Віктора Назарова, приводом для занепокоєння стала промова президента Росії Володимира Путіна, яку тоді багато експертів назвали провісником нової "холодної війни". У Збройних силах України, в Штабі армії розроблялися військові документи, визначені оперативні плани, які, в тому числі, припускали й війну з Росією.

"Після відомої всім промови Путіна... Стало ясно, що Росія не заспокоїться. Україна все ж таки розвивалася, як успішна держава, самостійне, як суб'єкт міжнародної політики та будуть зроблені якісь кроки, щоб цей процес якщо не зупинити, а може і взяти під контроль. Відповідно, в Збройних силах України, в Штабі армії ми не чекали біля моря погоди і, починаючи вже з 2007 року, розроблялися військові документи, визначені оперативні плани, які, в тому числі, і припускали війну з Росією", - розповів Назаров.

Генерал повідомив, що проводилася певна оперативна підготовка. Але, будь-який план повинен бути підкріплений ресурсно.

"У плані застосування збройних сил були варіанти, сценарії і саме на сході, на Донбасі, в тому числі, і в Криму. Передбачено, розроблено саме в плані підготовки військ. Певна оперативна підготовка проводилася саме в тому напрямку. І все, що стосується органів управління - все, що було можливо ми на тому етапі робили. Ці плани не застосували в 2014 році, оскільки їх наявність ще не гарантувала успіх, оскільки будь-який план повинен бути підкріплений ресурсно. З точки зору стратегії, атака на Крим з боку Росії не була несподіванкою, а та тактика, яку вони застосували в Криму. Так, це було досить несподівано", - заявив Назаров.

aspi.com.ua

EXMO affiliate program