Україна просить Австрію екстрадувати бізнесмена Бахматюка

26 января 2023 г. в 18:40

Офіс генерального прокурора затвердив запит НАБУ і САП про екстрадицію бізнесмена Олега Бахматюка з Австрії до України, який підозрюється у підкупі голови Державної фіскальної служби.

Про це Українським Новинам повідомили співрозмовники в Офісі генпрокурора.

"Запит на екстрадицію уже направили до Австрії", - повідомили джерела.

Окрім того, Офіс генпрокурора погодив запит на екстрадицію колишнього голови правління ВіЕйБі банку Дениса Мальцева.

Як повідомляли Українськi Новини, Бахматюк підозрюється в організації заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту Нацбанку, виданого VAB банку.

Окрім того, Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову про підозру в отриманні 722 млн гривень хабаря, а власнику агрохолдинга Олегу Бахматюку у його підкупі.

Як встановило слідство, надання неправомірної вигоди в іноземній валюті (5,5 млн доларів США та 21 млн євро) відбувалося із використанням низки компаній, зареєстрованих за кордоном, що належали Бахматюку, а її одержання Насіровим – із використанням підприємств-нерезидентів, контроль над діяльністю яких здійснювався безпосередньо головою ДФС, його радником та родичами.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру колишньому власнику банку "Фінансова ініціатива" і VAB Банку Олегу Бахматюку в заволодінні 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту Національного банку.

Бахматюк - також засновник агрохолдингу Ukrlandfarming.

ukranews.com

EXMO affiliate program