Україні діє злочинна група, яка продає місця в списках на обмін полоненими (Відео)

24 мая 2020 г. в 14:50

За даними журналістів, за місце в списку представники української влади вимагають від 30 до 80 тисяч доларів

В Україні діє злочинна група, яка продає місця в списках на обмін полоненими. Сенсаційне розслідування провів журналіст-криміналіст Володимир Бойко. Подробиці дивіться в програмі "СтопРеванш".

"Починаючи з грудня 2019-го року, процес обміну утримуваних осіб просто був перетворений владою на відвертий, примітивний бізнес, коли за включення в список на обмін утримувані особи на території так званих Л/ДНР вони змушені платити чималі гроші. Людина, котра організовує цей обмін добре відома. Це генерал-майор СБУ Генадій Кузнецов", – стверджує Володимир Бойко.

Бойко каже, що за місце в списку представники української влади вимагають від 30 до 80 тисяч доларів. Ця інформація також підтверджується з інших джерел.

"Це не люди умовного Медведчука, чи ще когось, який розказував, що він своїми каналами когось там міняв. Це люди, які наближені до офіційної переговорної групи. Вони казали, що для того, щоб пришвидшити цей обмін і повернути ваших рідних, треба якась там певна сума", – розповів Ігор Рейтерович, кандидат політичних наук.

У програмі зазначають, що в прес-службі СБУ поки не готові коментувати скандал.

"Зрозумійте, просто на кожну публічну заяву СБУ не реагує", – відповідають у відомстві.

"Очевидно, немає сенсу рекламувати цей процес обміну полонених, оскільки іде просто тупе заробляння грошей. Цей процес буде нескінченним. А бійців включають для проформу, щоб це хоча б ззовні трішечки виглядало на реальне звільнення наших бійців ув’язнених", – пояснює Володимир Бойко.

"Мені здається, що СБУ щонайменше повинно цим зацікавитися, провести якесь розслідування і з’ясувати, хто вимагає ці гроші, кому потім вони ідуть", – додав Ігор Рейтерович, кандидат політичних наук.

5.ua

EXMO affiliate program