Українські "мисливці за дронами" показали "начинку" іранських БПЛА, якими РФ атакує Україну. Відео

29 марта 2023 г. в 15:00

Іранські дрони-камікадзе Shahed 131 і Shahed 136 – найпоширеніші серед тих, що застосовують окупанти у війні проти України. Таких багато збили наші захисники в різних регіонах країни. Зараз українські військові вивчають, що в них усередині.

Представник української розвідки показав, як зроблено іранські безпілотники, з яких компонентів вони складаються та кому належить виробництво комплектуючих.

"Тут у нас 20 кг тротилу. Як ми можемо бачити, осколково-фугасний він у нас. Застосовували їх по об'єктах критичної інфраструктури, вони завдавали величезної шкоди. Найчастіше використовують "Шахеди 136", тому що в них бойова частина 40-50 кг", – розповів розвідник.

За словами військового, всередині все дуже просто, але ефективно. Найціннішим у цьому безпілотнику є так звана є CRP-антена, завдання якої протистояти українським засобам радіоелектронної боротьби.

Розібравши "шахед", українські фахівці дійшли висновку, що більшість комплектуючих вироблено західними країнами та через санкції не мали потрапити до Ірану.

Також представник української розвідки показав ще один безпілотник – Mohajer, збитий в українському небі. Це іранський варіант турецького Bayraktar. Український військовий зазначив, що бомби до цього дрона виготовили вже після початку повномасштабного вторгнення.

Попри те, що Іран неодноразово відкидав звинувачення, що він постачає свої безпілотники Росії для війни проти України, українські фахівці зібрали докази протилежного.

obozrevatel.com

EXMO affiliate program