Українські захисники затрофеїли найновіший російський танк «Прорив» (відео)

20 сентября 2022 г. в 11:00

Під час наступальної операції у Харківській області наші військові затрофеїли величезну кількість ворожої техніки. Серед них і найсучасніший російський танк Т-90М «Прорив».

Цей танк потрапив до рук бійців ЗСУ вперше. Він був кинутий окупантами під час відступу та перебуває у повністю робочому стані. До того ж Т-90М оснащений комплексом зниження помітності «Накидка», виготовленого з теплоізоляційного та радіопоглинаючого матеріалу. Він дозволяє у 2-3 рази знизити можливість виявлення техніки. Відео та фото захопленої техніки поділився український танкіст. Він їх розмістив на Youtube-каналі Shawshank Redemption.

Трофей передали військовим інженерам та експертам, для яких він цікавий новітніми системами. Серед них комплекс управління вогнем «Калина», система динамічного захисту «Релікт», комплекс активного захисту «Арена-М» та багатоканальний приціл, який можна використовувати у будь-який час доби.

Крім сучасних технологій танк також отримав потужніший двигун, ніж у стандартного Т-90, і нову вежу. Зазначимо, що Т-90М «Прорив» став на озброєння військ РФ у 2020 році. Загалом було зібрано близько 50 таких танків. Левова частка цих машин використовується елітною Таманською дивізією ЗС РФ.

autocentre.ua

EXMO affiliate program