Український бронеавтомобіль "Варта" витримав підрив на міні та зберіг життя 10 воїнів. ВІДЕО

6 марта 2023 г. в 10:40

Український бронеавтомобіль "Варта" наїхав на протитанкову міну поблизу Кремінної на Луганщині, але витримав підрив. Броня машини зберегла життя 10 воїнів.

Про це розповіли в сервісній бригаді "Українська бронетехніка" та опублікували відео перших хвилин після вибуху, інформує uainfo.org.

Як зазначається, "Варта" в ході виконання бойового завдання наїхала на міну ТМ62М із масою вибухівки 7,5 кг.

В автомобілі було 10 військових. Броньована капсула витримала підрив, залишилася неушкодженою та вберегла життя захисників.

"Наразі машина евакуйована та передана сервісній бригаді "Української бронетехніки". Наші фахівці вже провели діагностику. Після заміни ходовий бронеавтомобіль повернеться в стрій. Працюємо на Перемогу!" – заявили в бригаді.

"Варта" – спеціалізований багатоцільовий броньований автомобіль з колісною формулою 4х4 виробництва ТОВ "Українська бронетехніка". Побудований на шасі вантажівки МАЗ-5434, перші машини мали російський двигун ЯМЗ. Станом на 2016 рік, вартість однієї "Варти" оцінювалася в межах 5,5 – 7,5 млн грн.

Виробником заявлена можливість встановлення бойового модуля з кулеметом 7,62 мм, 12,7 мм і башти типу БП-1 – аналогу башти, що встановлюється на БТР-70/80 і БРДМ-2, і озброєна кулеметами 14,5 мм і 7,62 мм.

Для бронювання використана шведська сталь з твердістю 560 компанії ARMOX, на відміну від інших українських бронемашин зі сталлю 500. Це дозволило без зниження бронестійкості зменшити вагу капсули автомобіля на 11% та збільшити корисну вантажопідйомність.

Броня захищає екіпаж і десант від бронебійного патрона калібру 7,62х39 мм. Завдяки V-подібній формі днища та протимінним сидінням забезпечено захист екіпажу при підриві міни потужністю 6 кг у тротиловому еквіваленті.

EXMO affiliate program