Український HIMARS уразив дві ворожі РСЗВ “Град” (Відео)

19 ноября 2023 г. в 21:30

Український HIMARS уразив дві ворожі 122-мм реактивні системи залпового вогню “Град”, які стояли неподалік від лінії фронту.

“Обидві цілі уражені, але не знищені. Імовірно установки були без БК. Але вони точно не поїдуть самі, і навряд чи знов будуть працювати по нашим хлопцям”, – підписали відео зі знищенням РСЗВ аеророзвідники підрозділу Shadow, які коригували вогонь.

“З приводу пошкоджень. З висоти кілька сот метрів важко оцінити наслідки осколкового ураження у бічну проекцію. Уявіть, що на місці “Граду” була ваша автівка”, – додали оператори дрона у своїй публікації.

За даними дослідницького проекту Oryx, українські військові вже уразили 180 російських РСЗВ BM-2 “Град”. Також ЗСУ вдалося знищити або пошкодити дев’ять 9П138 “Град-1” і ще чотири одиниці цієї системи залпового вогню у найновішій модифікації – 2Б26.

Ця РСЗВ була розроблена в СРСР і випускалася на базі шасі вантажівки Урал-375 із встановленою пусковою установкою 2Б5. БМ-21 “Град” – продовження історії установки залпового вогню “Катюша”, яку використовували під час Другої світової війни.

Залп РСЗВ становить 40 реактивних снарядів. Максимальна дальність атаки – 42 км.

mil.co.ua

EXMO affiliate program