Український снайпер "Шустрий" розповів про роботу на передовій і дав прогноз, чи зможуть ЗСУ повернути Донбас. Відео

29 июля 2022 г. в 07:40

Український снайпер-розвідник з позивним "Шустрий" розповів про свою участь у бойових діях. Чоловік лише в рамках виконання одного бойового завдання врятував від загибелі близько 80 побратимів.

Також воїн поділився своїм баченням завершення війни. Інтерв'ю зі снайпером записав український журналіст Тарас Березовець.

"Я снайпер-розвідник. Воджу/виводжу людей, тримаю позиції. 7 разів був за лінією фронту. … Під час одного завдання наші переводили 300-х з однієї висотки в іншу, моя задача була прикривати їх, щоб вони вийшли. Ніхто не наважився туди піти, лише я і два хлопця зі мною. Нам вдалося виконати завдання", – розповідає український воїн з позивним "Шустрий".

Усього під час виконання того бойового завдання "Шустрому" вдалося вивести з-під обстрілу на безпечну територію 82 українських воїна. Через дві години після завершення завдання росіяни зрівняли ті позиції з землею.

Найважчим на війні чоловік вважає втрачати товаришів. Особисто він вже втратив трьох бойових побратимів.

Чоловік переконаний, що росіяни вже бояться українців і тому уникають прямих зіткнень, а намагаються накривати позиції здалеку артилерією чи авіацією. Хоча на початку війни росіяни вважали українців слабкими, за що багато з них вже поплатилися.

На його думку, здобути перемогу над Росією можна лише злагодженістю всього українського народу, а триватиме війна ще кілька місяців – на роки росіян не вистачить. При цьому чоловік переконаний, що Збройним силам України цілком по силам звільнити Донбас і навіть Крим, але звільнення Криму він називає більше політичним питанням.

https://war.obozrevatel.com

EXMO affiliate program