Українцям «впарюють» липові автомобілі за півціни (Відео)

11 сентября 2021 г. в 14:00

У Мережі поширюється нова схема шахраїв. Вони нібито продають авто з пробігом за половину ринкової ціни. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаї» на телеканалі 2+2, повідомляє Znaj.ua.

У соцмережах все частіше можна зустріти фейкові сторінки, власники яких позиціонують себе як працівники складів митниці та реалізатори авто-, мото- та іншої техніки, нібито конфіскованої на кордоні. Все, що потрібно зробити, щоб машина стала вашою – скинути передоплату. Але отримавши кошти, аферисти перестають виходити на зв’язок.

Схема проста, але на диво ефективна. Постраждалих так багато, що реальні митники почали попереджати про небезпеку на урядових сайтах: «Закликаємо не довіряти шахраям і користуватися інформацією тільки з перевірених джерел».

Експерти припускають, що приводом активізації шахраїв стала масова конфіскація «євроблях».

Щоб убезпечити себе від дій аферистів, фахівці радять купувати конфісковані митниками авто тільки через офіційну систему електронних торгів арештованого майна сетах. «Митниця станом на сьогодні на Фейсбук-сторінці і у себе на сайті нічого не публікує. Ці функції передали державну виконавчу службу і СЕТАМ», – каже адвокат Іван Казачук.

EXMO affiliate program