«Укрзалізниця» не додала до потяга «Київ – Чернівці» вагони, на які продала квитки (відео)

3 октября 2021 г. в 12:50

«Укрзалізниця» не додала чотири вагони до потяга №117 «Київ – Чернівці», який відправився з Києва увечері п’ятниці, 1 жовтня. Водночас квитки на ці потяги були продані, повідомив український журналіст і ведучий подкастів Дмитро Пальчиков, який їхав цим потягом.

Про інцидент з потягом «Київ – Чернівці» Дмитро Пальчиков розповів увечері в п’ятницю, 1 жовтня, а більше подробиць оприлюднив у суботу.

«Вирішили з друзями поїхати в Чернівці на вихідні 117 поїздом, вагон 15. Приходимо, а вагона немає. Вагона №15 в 117 поїзді Київ-Чернівці – НЕМАЄ. І 14 вагона НЕМАЄ. І ще якогось там вагона НЕМАЄ. Провідники в шоці, люди з неіснуючих вагонів в шоці, пасажири з інших вагонів в шоці», – написав він у Facebook безпосередньо перед відправленням потяга і додав, що загалом у цьому потязі не було чотирьох вагонів.

У коментарях до цього допису прес-служба «Укрзалізниці» пояснила, що зміни у складі потяга пов’язані зі зміною маршруту, яка сталася через карстове провалля на Буковині.

Провалля утворилося 23 вересня. Дмитро Пальчиков повідомив у коментарі ZAXID.NET, що він з друзями взяв квитки за день до цього – 22 вересня і в «Укрзалізниці» було дев’ять днів на те, щоб скасувати квитки і повернути кошти, або вжити заходів щодо перенаправлення пасажирів. Але нічого з цього зроблено не було.

«“Укрзалізниця” має мою [електронну] пошту, бо туди приходять квитки. Чому мені не надіслати оновлення?», – обурився пасажир.

Як розповів Пальчиков в іншому дописі, пасажирів з відсутніх вагонів розмістили в інших вагонах, де вони спершу сиділи, а потім лягли на вільні місця. І попри запевнення провідників, що на цих місцях пасажирів не буде, о 01:30 пасажири все-таки прийшли, через що людей знову розмістили в інших вагонах.

За словами Пальчикова, провідники самі не знали, як вийти із ситуації, а пасажири в коментарях до його дописів розповіли, що такі випадки з «Укрзалізницею» трапляються не вперше.

Водночас потяг прибув до Чернівців без запізнення.

EXMO affiliate program