В Артеку спалах коронавірусу: окупанти Криму заявляють про фейк (відео)

20 сентября 2020 г. в 14:30

У дитячому таборі Артек, який розташований в анексованому Криму, 20 вчителів підхопили коронавірус, але попри це продовжують проводити заняття. Окупанти ніяк не реагують на даний факт.

Про це у відеозверненні заявила начальниця міжнародного відділу табору Ніна Лазарєва. Вона звинуватила керівництво у порушенні заходів епідеміологічної безпеки.

Як зазначила дівчина, вчителі, які контактні, виходять на заняття до дітей. Також Лазарєва повідомила, що один із вчителів з підтвердженим діагнозом коронавірус, з високою температурою, яка тримається понад тиждень, продовжує перебувати на території центру. Йому не надають медичну допомогу.

Дівчина підкреслила, що записала відео з метою дати розголос проблемі та звернути на себе увагу, бо під загрозою знаходиться здоров'я дітей.

При цьому адміністрація Артеку прокоментувала дану інформацію, назвавши її фейком, повідомляє РБК. Там зазначили, що за останній тиждень коронавірус виявили нібито у трьох працівників, яких разом з їхнім оточенням відсторонили від роботи і направили на госпіталізацію або ізоляцію. Також в таборі додали, що на цей час робота Артеку ведеться відповідно до чинних санітарно-епідеміологічних правил.

Відеозвернення Лазарєвої в центрі пояснили тим, що, перебуваючи у відпустці, вона дізналася про скорочення своєї посади, що нібито "і стало мотивом для поширення фейкової інформації про Артек в соціальних мережах".

glavred.info

EXMO affiliate program