В Хмельницькому СІЗО показали, що знайшли у посилках з їжею для ув’язнених (ФОТО)

17 января 2023 г. в 09:00

За два тижні цього року до Хмельницького слідчого ізолятора надійшло чимало посилок для ув’язнених. Деякі з них відрізнялися своєю “винахідливістю”, бо ж відправники намагались ввести в оману працівників державної установи, приховуючи у харчах заборонені предмети і речовини. Та намарно – завдяки пильності співробітників. Окремі “лайфхаки” з таких посилок показала адміністрація СІЗО.

6 січня співробітники державної установи «Хмельницький слідчий ізолятор» оглядали посилку і всередині бубликів правоохоронці відшукали 7 згортків із невідомою порошкоподібною речовиною білого кольору.

11 січня працівники СІЗО знайшли всередині двох батонів поліетиленові згортки, в одному із яких виявлено невідому речовину рослинного походження зеленого кольору, чотири таблетки білого кольору невідомого походження та шнур від зарядного пристрою до мобільного телефону, а в іншому пакунку виявлено чотири пачки сухих дріжджів.

Цього ж дня на правоохоронців чекала ще одна несподіванка: два мобільні телефони та usb-кабель були виявлені всередині пакета з молоком.

12 січня співробітники ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор» у посилці із солодощами теж відшукали “сюрприз”. Всередині тістечок знайшли 7 згортків із невідомою порошкоподібною речовиною білого кольору.

А 13 січня 5 поліетиленових згортків із невідомою речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору правоохоронці виявили всередині горіхів.

Усі ці факти задокументовано. За кожним випадком виявлення речовин невідомого походження, як інформують в установі, працівники СІЗО викликали слідчо-оперативну групу.

“Поліцейські вилучили речовини для проведення відповідної експертизи та вирішення питання щодо реєстрації кримінального провадження. А на адресанта, який відіслав мобільні телефони, чекає адмінвідповідальність за статтею 188 КУпАП (незаконна передача заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань)”, – додали в держустанові.

www.xm-inside.com

EXMO affiliate program