В Індії підтвердили скидання у річку Ганг тіл жертв COVID-19 (видео)

16 мая 2021 г. в 14:10

Влада Індії визнала факт скидання у річку Ганг тіл жертв коронавірусу.

Про це пише Reuters із посиланням на повідомлення уряду країни.

«Адміністрація має інформацію, що тіла тих, хто хворів на COVID-19 або будь-яку іншу хворобу, кидають у річки, а не утилізують за належними ритуалами», — заявив 14 травня високопосадовець Манодж Кумар Сінгх.

Тіла знайшли на березі річки Ганг, яку індуси вважають святою.

Хоча ЗМІ пов’язують це із пандемією коронавірусу, Сінгх заявив Reuters, що розтин чотирьох-п'яти тіл в окрузі Газіпур штату Уттар-Прадеш не виявив вірусної інфекції.

«Тіла розкладаються, тому я не впевнений, що в такому стані можна дізнатись, чи була людина хвора на ковід», — написав він у текстовому повідомленні виданню.

За словами Сінгху, така тенденція може бути спричинена браком коштів у людей на придбання матеріалів для кремації.

Він попросив місцеву владу виділити гроші, щоб заплатити бідним сім'ям 5000 рупій (68 доларів США) кожному за кремацію або поховання тіл загиблих.

Держава також попросила поліцію патрулювати річки, щоб припинити цю практику.

Минулого тижня в Індії до берегів річки Ганг вимило щонайменше 40 людських тіл.

У штаті Уттар-Прадеш проживає 240 мільйонів людей. Штат дуже постраждав від другого сплеску COVID-19 у країні. Експерти у галузі охорони здоров’я кажуть, що зараз багато випадків захворювання не виявляються у селах штату, де проживає більшість його жителів.

Індія на тлі появи нового штаму коронавірусу зіткнулася зі значним поширенням хвороби. На тлі рекордних показників смертності й захворюваності у країні стався медичний колапс, а місцеві крематорії працюють у режимі максимального навантаження і не справляються з напливом тіл.

EXMO affiliate program