В Одесі під натиском батьків була звільнена вчителька, яка зацькувала дитину через українську мову (відео)

13 октября 2020 г. в 10:53

В одній з одеських шкіл стався інцидент, який отримав своє продовження в соціальних мережах. Треба відзначити, що, те, про що піде мова далі викликало негативні емоції і серед російськомовних користувачів Facebook, в тому числі.

Все почалося з того, що школярка початкових класів не принесла на урок малювання звичайний набір для навчання цього предмету. Як повідомила автор поста в Facebook в групі "Батьки SOS" Олена Балаба, відбулися зміни в розкладі, які стали причиною того, що дитина з'явилася на урок без необхідного приладдя для малювання.

З'ясувалося, що в гімназії №4 вчитель малювання влаштувала "розбірки" з дівчинкою, яка виявилася не підготовлена до уроку. У мережу потрапив аудіофайл, що містив "бесіду" вчителя і дитини. Автор поста звернула увагу на те, що вчителі розлютило, що дівчинка відповідала їй українською мовою.

"Цей випадок стався минулого тижня в одній з одеських шкіл-вчителька малювання лаяла україномовну дитину, що вона забула вдома альбом для малювання через бардак з розкладом занять і відповіла на її запитання українською. Жодної дитини в класі вона так не лаяла, а тут ще й маніпулювала і налаштувала дітей проти дівчинки", - пише Олена.

Вона також зазначила, що дівчинка отримала психологічну травму. "Я бачу тут порушення закону про нову українську школу і шкільне булінг-цькування дитини за те, що він" посмів говорити тут по-українськи і ставить себе вище за інших", - пише Олена Балаба. Також вона повідомила, що при прослуховуванні аудіозапису "зазнала сильного стресу, поки слухала цей "концтабір".

Аудіофайл діалогу вчителя з дитиною:

Треба відзначити, що директор Департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич в Facebook повідомила, що прослуханий аудіофайл викликав у неї негодовніе і вона розуміє, що відчувають батьки, які також прослухали цей аудіозапис. Також Олена Буйневич повідомила, що вчитель був звільнений за 41 статтею пункту 3. У статті йдеться про вчинення працівником, що виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

aspi.com.ua

EXMO affiliate program