В Ростовській області помічені танки Т-72Б3М із захистом від Javelin. ВІДЕО

11 сентября 2021 г. в 07:40

У Ростовській області були помічені танки Росії зразка 2016 року – Т-72Б3М з новим захистом від ударів згори, повідомляє «Мілітарний».

У Росії пройшли батальйонні й тактичні навчання в Південному військовому окрузі (входить окупований український Крим) на п’яти загальновійськових полігонах. В них взяли участь 10 тисяч військових, 800 одиниць озброєння і техніки. Було залучено понад 40 літаків і вертольотів армійської авіації Росії.

Під час цих навчань були помічені російські танки моделі Т-72Б3М з новим протикумулятивним екраном, який має захищати верхню півсферу танка. Танки зразка 2016 року Т-72Б3М – це модернізована версія російського танку Т-72Б3, модель було посилено додатковим захистом.

Імовірно, перед військовими Росії постало питання посилення танків від протитанкового ракетного комплексу «Javelin», які стоять на озброєнні України.В окупованому Криму на російські танки теж почали встановлювати протикумулятивні екрани, але на танках у Ростовській області екрани іншої форми.

FGM-148 «Javelin» може уражати ціль в найменш захищену частину танка — дах, таким чином залишковий струмінь завдяки калібру БЧ матиме потужний позаброньовий вплив.

Також наведення можливе за складних метеоумов, у темряві та під час значної задимленості, що забезпечує значну перевагу над комплексами другого покоління без тепловізійних прицілів.

EXMO affiliate program