В Сербії підіграли Кремлю: на конкурсі малюнку дівчинку з Луганщини назвали “громадянкою “ЛНР”

6 декабря 2021 г. в 03:00

Посольство України в Республіці Сербія виступило з заявою у зв’язку із обурливим фактом підігравання пропаганді РФ громадянами балканської держави. В краї Опово під час міжнародного онлайн-конкурсу дитячого малюнка “Чарівний світ казки” дівчинку з Луганської області назвали громадянкою “ЛНР”. Про це повідомляє “Укрінформ”.

Відомо, що таку реакцію українського представництва в Сербії викликала публікація в газеті “Голос Опова” від 26 листопада 2021 року, де було опубліковано результати онлайн-конкурсу дитячого малюнка “Чарівний світ казки”. В газеті конкурсантку з Луганської області назвали “громадянкою “ЛНР”.

У посольстві обурені тим, що неповнолітні діти, які перебувають на території тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, названі представниками терористичної організації “ЛНР”, не зважаючи на те, що Сербія офіційно визнає територіальну цілісність України.

Українські дипломати нагадали, що згадка терористичної організації “ЛНР” як “держави” – це заклик до порушення територіальної цілісності та суверенітету України.

“У цьому контексті українська сторона нагадує, що будь-яка співпраця органів державної влади, недержавних структур або окремих громадян Республіки Сербія з терористичними організаціями “ДНР” та “ЛНР” є прямим порушенням українського законодавства, і тягне за собою відповідні правові наслідки”, – йдеться у заяві Посольства України у Республіці Сербія.

Дипломати України закликали “припинити пропаганду терористичної організації “ЛНР”, яка була заснована окупаційною адміністрацією держави-агресора Росії на тимчасово окупованій території України”.

sprotyv.info

EXMO affiliate program