В Україні більше не буде безкоштовних пакетів: скільки доведеться платити (відео)

10 декабря 2021 г. в 13:05

Із сьогоднішнього дня, 10 грудня, в Україні заборонено розповсюдження у магазинах безкоштовних пластикових пакетів. Кабмін планує поставити мінімальні роздрібні ціни на пакети. Законопроєкт було підготовлено Міністерством економіки.

Документ мали затвердити на засіданні уряду 17 листопада, але рішення було відкладено. Постанова встановлює мінімальну вартість на пластикові пакети у формі рукава, з дном та відкритою горловиною зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів.

Скільки буде коштуватиме один пакет із ПДВ:

2,00 – без ручок (без бічних складок);

2,50 – без ручок (з бічними складками); з ручками (без бічних складок);

3,00 – з ручками (з бічними складками).

Поширення пластикових пакетів каратиметься штрафом від 1700 до 3400 гривень. За повторне порушення стягуватиметься штраф від 3400 до 8500 гривень.

У пояснювальній записці до постанови визначено, що розповсюдження пакетів може здійснюватися лише на платній основі. Суб'єкт господарювання, який продає пластикові пакети, не може встановити вартість більше, ніж зазначено у документі.

Вимоги не стосуються біорозкладних пластикових та надтонких пластикових пакетів шириною до 225 мм, глибиною до 345 мм, довжиною до 450 мм, призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м'яса та продуктів з них, сипучих продуктів, льоду та поширюються в об'єктах роздрібної торгівлі як первинне упакування до 1 січня 2023 року.

meta.ua

EXMO affiliate program