В Україні померла 8-річна дівчинка, яка прожила «70 років» (відео)

17 февраля 2020 г. в 14:13

У Волинській обласній дитячій лікарні померла восьмирічна Аня Сакідон, одна з двох дітей в Україні з рідкісною хворобою передчасного старіння – синдромом Хатчинсона-Гілфорда.

Про це повідомляє видання “Вісник” з посиланням на директора Волинської обласної дитячої лікарні Сергія Ляшенко.

Аня Сакідон жила у маленькому селі Качин в Камінь-Каширському районі Волинської області.

“Її біологічний вік “накрутив” на цілих 70 років. Страшна хвороба кожен прожитий дитиною рік зараховувала за 8-10. Всього в нашій країні двоє малюків з такою недугою, і обидві – дівчинки. А в усьому світі зафіксували близько 100 випадків такої хвороби”, – розповів лікар.

Хвороба, яка вбила дитину, перед тим зробивши її “старенькою”, синдром Хатчінсона-Гілфорда також відомий під назвою “прогерія”. Хворі на цю недугу відрізняються характерною зовнішністю: у них низький зріст, відносно велика голова і зменшена лицьова частину черепа.

Як розповів Ляшенко, прогерія не лікується, адже це наслідок генетичної мутації. Її наслідки жахливі для дитини: тіло зношується стрімкими темпами, передчасно старіє шкіра, випадає волосся, страждають усі внутрішні органи і суглоби. Маленькі пацієнти страждають від недуг людей похилого віку.

EXMO affiliate program