В Україні спіймали агента ФСБ, який готував теракт на Луганщині. Відео

9 июля 2020 г. в 11:46

Громадянина України затримали "на гарячому", коли він намагався забрати гранатомети із схрону

У зоні проведення Операції об'єднаних сил спіймали агента ФСБ Росії, який намагався вчинити терористичний акт у Луганській області. Про це 8 липня повідомили у пресслужбі СБУ.

Як зазначається, операцію із затримання провела контррозвідка СБУ із залученням бійців ЦСО "А". Зокрема, українця, який прибув з непідконтрольних територій, взяли "на гарячому" під час спроби забрати із підготовленого ворогом схрону 2 гранатомети РПГ-22.

За даними контррозвідки, зловмисник на замовлення російської спецслужби повинен був здійснити диверсійний акт: підірвати цистерни з аміаком ємністю 3500 тонн на території ПАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот". Результатом цього могла стати екологічна катастрофа та загибель людей.

Однак, диверсанта було затримано, а наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за статтею 113 (диверсія) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Відео затримання:

До слова, чоловік є мешканцем тимчасово окупованого міста Ровеньки. З 2014 року він брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС. Згодом був залучений представниками ФСБ РФ до негласної співпраці.

Крім цього, затриманий раніше знаходився у розшуку за вчинення злочинів за статтями 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і 258-3 (створення терористичної групи) КК України.

Слідчо-оперативні дії тривають.

zik.ua

EXMO affiliate program