В українця виявили новий штам Covid-19 – лікар розповів подробиці (Відео)

22 декабря 2020 г. в 18:05

Новий штам вірусу Covid-19 лабораторно підтверджений у мешканця Закарпаття, який до цього побував у кількох країнах Європи, в тому числі – у Великобританії.

Як повідомляють Факти ICTV, цей пацієнт одужав – від коронавірусу його лікували в лікарні Ужгорода.

Що в цього хворого був саме мутований штам Covid-19, підтвердили лабораторні дослідження в Чехії, куди після одужання в українській лікарні мешканець Закарпаття повернувся на роботу.

Лікар-інфекціоніст лікарні Ужгорода Віктор Петров, який лікував закарпатця, каже, що мутований штам Covid-19 відрізняється від вірусу, який досі спричиняв коронавірусну хворобу.

“Клінічна картина мутованого штаму подібна, а відмінність у тому, що цей вірус швидше поширюється і глибше вражає легеневу і слизову тканини”, – каже Віктор Петров.

Лікар-інфекціоніст впевнений, що новий штам коронавірусу є й в Україні. У нашу країну новий вірус могли привезти українці, які останнім часом побували у Великобританії чи їнших країнах Європи.

“Мутований штам коронавірусу в Україні є”, – наголосив лікар-інфекціоніст.

Він підкреслив, що впадати в паніку через мутацію Covid-19 українцям не варто. А щоб убезпечити себе від ннового штаму вірусу, слід ретельно дотримуватись тих самих протиепідемічних заходів, що розроблені МОЗ для протидії поширенню Covid-19.

EXMO affiliate program