В Україну не пустили російську співачку Mary Gu через незаконну поїздку до Криму. Вона планувала концерт у Києві (відео)

11 декабря 2021 г. в 22:30

Співробітники Державної прикордонної служби не впустили до України двох російських громадян, яким через незаконне відвідування Криму заборонили в’їзд на три роки. Одна з них — співачка, яка планувала давати в Україні концерт.

Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

Іноземців у аеропорті столиці виявили прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ». Порушники прибули рейсом зі Стамбула.

Під час оформлення та контролю прикордонники встановили, що іноземці порушували порядок в'їзду на територію анексованого Криму — зокрема, відвідували фестивалі, що проводилися на півострові.

Також прикордонники з'ясували, що одна з затриманих — російська виконавиця пісень, а другий — організатор виступів співаків. До України вони планували потрапити для проведення концерту.

Внаслідок порушення норм українського законодавства росіянам відмовили в перетині кордону та заборонили в’їзд на три роки. Вони залишили Україну та вилетіли у зворотному напрямку.

Про кого йдеться?

У своєму Instagram російська артистка Марія Гусарова (Mary Gu) повідомила, що концерт, який мав відбутися напередодні, 10 грудня, буде перенесений на іншу дату «через обставини, які від нас не залежать».

«На жаль, мені відмовлено у в’їзді на територію України. Я і моя команда просимо вибачення. Квитки залишаться дійсними або буде повернення у повному обсязі», — написала вона у Srories.

Що за концерт мав відбутися?

Як вказано на сайті Karabas.com, великий сольний концерт Mary Gu у Києві мав відбутися 10 грудня о 19:00 у концертному залі Atlas.

Mary Gu, як повідомляється, має профільну музичну освіту, і, як більшість сучасних молодих музикантів, почала торувати собі шлях за допомогою інтернету.

Спочатку це були кавер-версії — найпопулярнішим став трек ЛСП «Безумство». Відтак артистка почала активно працювати над власними піснями й у 2018 році випустила дебютний мініальбом «Сумний мотив», а за два роки записала повноформатний альбом «Дісней».

EXMO affiliate program