В Умані жінка померла після операції з пластики живота

28 июня 2022 г. в 06:40

В Умані після операції з корекції живота померла 40-річна Анна Волошина. За кілька годин після процедури у жінки обірвався тромб. У неї залишилися доросла донька та син, якому 2,5 років.

Операцію Анна планувала робити в Києві. Проте тамтешні медики їй відмовили.

"Вона завагітніла і не могла 2 роки після пологів скинути вагу, - розповідає для "Про все" сестра Юлія Рафальська. - Поїхала в Київ у пластичну клініку на консультацію. Планувала зробити ліпосакцію. Кілька разів здавала аналізи і їй відмовили в операції. Чіпати організм не можна було, бо мала тромбофлебіт. Тому Аня відмовилась від затії. Пройшов час і вона поїхала в ще одну клініку перевіритись, але і там їй відмовили. Згодом знову зважилась на операцію. За кілька діб перед нею вона про це розповіла мені та своєму чоловіку. Не знаю, як вона знайшла цього лікаря. Він дуже відомий в Умані як хірург".

Перші години після операції Анна Волошина себе добре почувала й навіть дистанційно вирішувала робочі питання. Впала замертво під час розмови із медсестрами.

"21 червня сестра лягає в лікарню, - продовжує Юлія. - Їй зробили аналізи й наступного дня вона була на операційному столі. Я ще й запитала, чи добре подумала. За кілька годин потому Аня написала мені, що жива. 23 червня вранці вона ще узгоджувала зі мною моменти по роботі. Казала, що скоро її відпустять додому. О 8-ій годині їй сказали піти у перев’язочну. Там говорила з медсестрами, що ще буде звертатися. Після цих слів упала і посиніла. Її намагалися реанімувати. Набрали чоловіка і розповіли, що трапилося. Лікар запевняв, що це відірвався тромб і таке буває.

Операція коштувала 80 тисяч гривень. За словами родичів, лікар повернув 30 тисяч й пообіцяв оплатити поховання.

«Повернув частину грошей і пообіцяв оплатити похорон, - говорить Рафальська. - Показував нам підписаний дозвіл на операцію. Але почав нервувати, коли ми поцікавилися, коли цей документ був підписаний: до операції, чи після. Водночас сказав, що не хотів братися, але вона його вмовила. За його словами, про відмову київських клінік він знав. Показав аналізи, які не виявили тромбофлебіт.

Родичі померлої впевнені, що медик не мав слухати вмовлять пацієнтки.

«Незрозуміло, чому він взявся її оперувати у той час, коли київські клініки не захотіли, - розводить руками чоловік Юлії Віктор Рафальський. - В неї були протипоказання навіть до простих оперативних втручань. Медик про це знав. Їй треба було пройти курс фізично-лікувальних вправ, аби привести м’язи та організм в тонус. Але зі слів лікаря, це було щось таке просте, як поставити пломбу на зуб. Зараз він апелює до того, що Аня наполегливо просила і не змогли відмовити. Ми хочемо покарати цю людину. Нам порадили кілька днів заспокоїтись і робити все з холодною головою.

У клініці, де померла Анна Волошина, підтверджують загибель пацієнтки.

«В неї була операція і сталась тромбоемболія в післяопераційний період, - коментує лікар цієї клініки. Називатися відмовляється. – Тобто, тромб відірвався і забилась судина. Померла в лікарні. Таке ускладнення рідко, але буває. При цьому шансів врятуватися майже немає. Пацієнтка робила абдомінопластику. Вона прийшла, її оглянули і все було нормально. Операція пройшла добре. А наступного дня жінка встала і десь відірвався тромб.

Рідні померлої планують писати заяву в поліцію та прокуратуру. Намагатимуться позбавити лікаря ліцензії. Якщо буде необхідність, готові до ексгумації тіла Анни.

Анна Волошина мала бізнес із працевлаштування людей за кордоном. Взяла шефство над багатодітною родиною, допомагаючи матеріально. Оплачувала освіту 20-річній доньці.

Анну поховали у п’ятницю, 24 червня.

provce.ck.ua

EXMO affiliate program