VAB не долає бездоріжжя: у соцмережі показали, як танкісти ЗСУ "рятують" французький БТР (відео)

6 мая 2023 г. в 15:30

На відео можна побачити, що БТР французького виробництва опинився на узбіччі та не може зрушити з місця.

Французький бронетранспортер VAB не зміг пройти українським бездоріжжям та опинився у пастці. Відповідне відео 5 травня опублікували у t.me-каналі KARYMAT.

На відео можна побачити, що БТР опинився на узбіччі та не може зрушити з місця. На допомогу іноземній техніці прийшли українські танкісти. Вони за допомогою танка й витягли французький бронетранспортер.

Характеристики бронетранспортера VAB

Бронетранспортер VAB розробили фахівці Renault та Saviem на замовлення армії Франції. З 1976 року триває серійне виробництво. Всього було виготовлено понад 5 тисяч одиниць цього типу в різних варіантах, як на базовому двохосьовому шасі, так і на тривісному. На озброєння французької армії надійшли 4 тисячі бронетранспортерів. VAB активно постачали на експорт, він перебуває на озброєнні близько 15 інших країн.

Техніка має на озброєнні 1 × 7,62-мм танковий кулемет та оснащений двигуном Renault MIDR. Розвиває швидкість по шосе у 110 км/год. Експортний варіант VAB (4×4) отримав башту T20 з 20-мм озброєнням, а VAB (6×6) VPM 81 отримав самохідний 81-мм міномет.

focus.ua

EXMO affiliate program