"Валіть усіх": військовий РФ наказав розстріляти авто з мирними мешканцями в Україні, його ідентифікували. Відео

10 августа 2022 г. в 23:09

Служба безпеки України зібрала повну доказову базу про скоєння воєнного злочину російським окупантом Антоном Струєвим на Київщині. Співробітники служби перехопили телефонну розмову, в якій загарбник віддає наказ розстрілювати цивільних українців у Броварському районі, та розшукали свідка, якому вдалося вижити.

Загарбник також особисто катував українців під час допитів у березні 2022 року. Подробиці повідомили в СБУ.

"Старший лейтенант ЗС РФ Антон Струєв із позивним "Беркут" наказав розстріляти цивільних. СБУ знайшла чоловіка, який вижив. Українська спецслужба зібрала повну доказову базу на цього окупанта і вже повідомила йому про підозру за ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни)", – зазначили у Службі безпеки.

За даними СБУ, Струєв особисто віддавав накази про розстріл мирних мешканців під час окупації Броварського району Київщини.

"У розпорядженні СБУ – перехоплена телефонна розмова, в якій "Беркут" дає підлеглому цей злочинний наказ: "Да валите там всех, нах*й! Есть гражданские – нах*й в расход, сука, всех!". А в селах Мокрець і Заворичі окупант особисто брав у полон мирних мешканців і жорстоко допитував їх", – наголосили у Службі.

СБУ також вдалося знайти місцевого жителя, який вижив після того, як за наказом Струєва російські окупанти намагалися його застрелити.

"Встановлено, що вранці 22 березня 2022 року Струєв наказав стріляти в цивільного мешканця, який випадково опинився поряд. Окупанти залишили чоловіка помирати. Після важкого поранення той вижив. Він упізнав свого вбивцю та готовий свідчити проти нього у міжнародному суді", – розповіли в СБУ.

Російські пропагандисти, розповідаючи про вигадані подвиги Струєва, уточнювали, що він народився в місті Кувандик Оренбурзської області РФ і навесні 2022 командував ротою окремої мотострілкової бригади.

9 травня бригаді, в якій служить окупант, президент РФ Володимир Путін присвоїв "почесне звання".

obozrevatel.com

EXMO affiliate program